Alkalmi torták, Forma torta

Házassági évfordulóra legjobb ajándék

Házassági évfordulóra legjobb ajándék

A házassági évforduló a szerelem ünnepe, amit sokszor nem könnyű szavakkal kifejezni. Szerencsére megannyi író, költő, filozófus csodálatosan megfogalmazta mit is jelent az életen át tartó szerelem.

A házassági évforduló idézetek a megfelelő csomagolásban, például egy párnára, egy palack borra vagy más dísztárgyra nyomtatva különösen szép ajándékok lehetnek. De az ajándékozásnál miért is korlátoznánk egy idézetre ezt a szép napot? A házassági évfordulóra legjobb ajándék lehet egy finom, megható formájú torta is. Íme, ezt a tortát pont egy ilyen alkalomra készítettem. És itt egy szép idézet is:

„Jó érezni azt, hogy szeretlek
nagyon és egyre-egyre jobban.
Ott bujkálni a két szemedben,
rejtőzködni mosolyodban.
Érezni, hogy a szemeid már
szemeimben élnek és néznek,
s érezni azt, hogy szép, veled szép,
és csak veled teljes az élet.”
(Illyés Gyula)

Tudtad, hogy sok nevezetes házassági évforduló van? Már az első évfordulónak is érdekes az elnevezése, ezt ugyanis papír-, vagy más néven gyapjúlakodalomnak hívják. A harmadik évforduló az úgynevezett bőrlakodalom. Tíz év után ünnepelhetik a párok a rózsalakodalmukat, amit két és fél év után követ a nikkellakodalom, majd újabb két és fél év után a kristálylakodalom. Az együtt töltött 25 évet ezüstlakodalommal, a közös 50 évet pedig aranylakodalommal szokás köszönteni. Az igazán szerencsések 65 év után tarthatják a vaslakodalmukat, amit 75 év után a koronaékszer lakodalom zár. Hát nem érdekesek?

Fehér farönk torta

5 1 vote
Szerinted? Milyenek? Kérlek értékeld
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments